Zeka Oyunları

UYGULAMALI DERSLER

Kipaş Eğitim Kurumları Uygulamalı Dersler Bölümü; öğrencilerimizi sanatsal, bedensel ve zihinsel açılardan geliştirerek ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi hedefler. Uygulamalı dersler bölümü beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar ve zeka oyunları derslerinden oluşur.

ZEKA OYUNLARI

Bu derste; öğrencilerimizin zeka potansiyellerini tanımalarına ve geliştirmelerine, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler üretebilmelerine, hızlı ve doğru karar vermelerine, problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Zeka oyunları dersi, öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin gelişmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini artırmalarını sağlayacaktır.

Öğrenciler, zeka oyunlarında bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacaklardır. Öz güvenleri gelişecek, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacaklardır. Başarısızlık halinde yılmamayı öğrenecek, alternatif çözümler ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştireceklerdir.

Dersimiz özenerek hazırladığımız zeka oyunları atölyemizde işlenmektedir.

Sudoku, sihirli piramit, bölgesel sudoku, puzzle, mangala, çin daması, quixo, abalone, quoridor. tangram, kakuzu,… vb. oyunlarla öğrencilerdeki paylaşma, merhamet, centilmenlik, kurallara uyma, mantık yürütebilme, yenilgiyi kabullenebilme, motivasyon,  problem çözme becerileri gibi pek çok özelliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Zeka oyunları dersinin öğrencilerimizin başarısına katkısı olacağını düşündüğümüz özel gelişim alanlarını, mantık yürütme – konsantrasyon – eşleştirme - hafızada tutma - hızlı düşünme – savunma – simetri - sistemli ve doğaçlama gelişen sorunlara karşı çözüm üretme - taktik geliştirme - kısa ve uzun vadeli strateji üretme – tahmin - dikkat toplama - şekil tanıma - soyut düşünce – direnme- hayal gücü – karar verme olarak sıralayabiliriz.

Ayrıca zeka oyunları dersi, öğrencilerin akranlarıyla beraber vakit geçirmelerine ve sosyalleşmelerine imkan tanır. Bilgisayar ve televizyon bağımlılığı probleminin aşılmasına da katkı sağlar.

Zeka oyunları dersinin, uzun vadede öğrencilerimizin diğer derslerine de ciddi katkıları olacağını düşünüyoruz. Bunu da göz önünde bulundurarak, öğrencilerimizi daha ileri seviyelere çıkartmak için var gücümüzle  çalışmaktayız.